Leiriohjelma

Leiriohjelma

Mistä on Kurun kesäleirit tehty? Leiripäivät Kurussa ovat uusia ja vanhoja kavereita, tuttuja ja turvallisia ohjaajia, uintia, pellehyppyjä ja polkuveneilyä, pelailua, Kurun kesäleirin tuttuja ohjelmaklassikoita sekä uusia kokemuksia ja seikkailuja, hupaisia kisoja, nauruhermoja kutkuttavia ohjelmanumeroita, taiteilua, kanien ja lampaiden silittelyä sekä sopivissa määrin vapaa-aikaa. Illalla ohjelmassa on usein nuotiolla fiilistelyä, tikkupullan pyörittelyä ja makkaran paistoa, laulamista ja soittamista sekä yhteinen iltarauhoittumishetki. Leiri huipentuu Särkänniemen retkeen (5-7 päivän leirit) ja viimeisen illan juhliin. Kuru on kaikkia näitä ja monia muita kesäpäivien iloja!

Leirien monipuolisen ohjelman suunnittelevat ja toteuttavat ammattitaitoiset ohjaajat, jotka ovat eri kasvatus- ja sosiaalialojen opiskelijoita tai alalta valmistuneita. Jokainen leiri on erilainen ja leiriohjelmaa suunnitellaan leiriläisten toiveita kuunnellen. Osa ohjelmasta toteutetaan ikäryhmittäin, osassa leiriläiset saavat itse valita useista vaihtoehdoista ja osan ajasta vietämme koko leirin kesken. Näin jokaiselle löytyy varmasti uusia samanikäisiä tai samoista mielenkiinnonkohteista pitäviä ystäviä sekä mukavia uusia kokemuksia.

Ruokailu

Leirikeskuksessa syödään maittavat ja terveelliset ateriat viisi kertaa päivässä, joten nälkä ei pääse yllättämään kesken vauhdikkaimmankaan ohjelman. Lue lisää ruokailusta leirillä klikkaamalla tästä.

Yöpyminen

Telttakylä on leirikeskuksen sydän. Leirillä nukutaan suurissa, harjakattoisissa teltoissa, joissa on puinen laveripohja ja kevyt eriste. Yhdessä teltassa nukkuu n.6-8 leiriläistä. Telttajaot tehdään leiriläisten toiveiden pohjalta niin, että suunnilleen samanikäiset leiriläiset asuttavat samaa telttaa. Lue lisää leirikeskuksestamme täältä!

Junnuleiri

6-8-vuotiaiden Junnuleiri on neljän päivän leiri, joka on suunnattu ensikertalaisille ja nuoremmille leiriläisille. Leirillä ensisijaista on turvallinen ja kannustava ympäristö sekä hauskat leireilykokemukset. Leirillä ei ole omaa yhteiskuljetusta (menomatkan leirille voi taittaa Helsingistä tulevassa kesäleirin 5.2 yhteiskuljetuksessa). Junnuleiriltä ei ole matkaa Särkänniemeen.

Nuortenleirit

Kurun nuortenleirit on kesän paras tapa viettää kesäviikko – luvassa hauskaa seuraa, rentoa ohjelmaa ja Särkänniemen reissu! Lastenleireihin verrattuna nuortenleireillä on enemmän valinnanvaraa leiriohjelmasta ja paljon vapaa-aikaa jutteluun, pelailuun ja yhdessä oleskeluun. Kurun nuortenleirien legendaarisia ohjelmia ovat mm. tunnelmalliset iltanuotiot, leiriläisten yhteistyökykyjä testaava ja hauska Pakohuone-leirikaste sekä koko leiriviikon päättävät festarit!

Sporttileiri

7-12-vuotiaille lapsille suunnatulla Sporttileirillä pääsee kokeilemaan monipuolisesti hauskoja ja leikillisiä pelejä ja urheilulajeja monitaitoisten ohjaajiemme johdolla. Leirikeskuksen kentät, sählysali, luontoympäristö metsineen ja uimarantoineen tarjoaa huimat mahdollisuudet yhteisiin ohjelmiin, kisoihin ja peleihin! Sporttileirille osallistuvalta ei vaadita erityisiä taitoja tai tiettyä omaa lajia  – mielenkiinto yhdessä tekemiseen, hauskanpitoon, kisailuun, pelailuun ja kokeiluun riittää! Leirillä on Särkänniemen retki.

Taideleiri

Taideleiri on tarkoitettu 7-12-vuotiaille leiriläisille, joilla on haluavat luoda ja taiteilla musiikin, kuvataiteen, käsityön, teatterin ja tanssin keinoin! Leiriviikon ohjelmassa pystyy tutustumaan haluamaansa taidelajiin kivojen leirikavereiden seurassa ja taidokkaiden ohjaajien johdolla. Taideleirin osallistujalta ei vaadita aiempaa harrastuneisuutta tai taitoja – tärkeintä on kiinostus taiteiluun ja hauskaan uuden kokeiluun! Leirillä on Särkänniemen retki

Seuraa leirielämää some-kanavissamme (Facebook & Instagram) sekä kuvagalleriaan kurkkaamalla!