Leiriohjelma

Leiriohjelma

Mistä on Kurun kesäleirit tehty? Leiripäivät Kurussa ovat uusia ja vanhoja kavereita, tuttuja ja turvallisia ohjaajia, uintia, pellehyppyjä ja polkuveneilyä, pelailua, Kurun kesäleirin tuttuja ohjelmaklassikoita sekä uusia kokemuksia ja seikkailuja, hupaisia kisoja, nauruhermoja kutkuttavia ohjelmanumeroita, taiteilua, leirikeskuksen kotieläinten silittelyä sekä sopivissa määrin vapaa-aikaa. Illalla ohjelmassa on usein nuotiolla fiilistelyä, tikkupullan pyörittelyä ja makkaran paistoa, laulamista ja soittamista sekä yhteinen iltarauhoittumishetki. Leiri huipentuu Särkänniemen retkeen (5-7 päivän leirit) ja viimeisen illan juhliin. Kuru on kaikkia näitä ja monia muita kesäpäivien iloja!

Leirien monipuolisen ohjelman suunnittelevat ja toteuttavat ammattitaitoiset ohjaajat, jotka ovat eri kasvatus- ja sosiaalialojen opiskelijoita tai alalta valmistuneita. Jokainen leiri on erilainen ja leiriohjelmaa suunnitellaan leiriläisten toiveita kuunnellen. Osa ohjelmasta toteutetaan ikäryhmittäin, osassa leiriläiset saavat itse valita useista vaihtoehdoista ja osan ajasta vietämme koko leirin kesken. Näin jokaiselle löytyy varmasti uusia samanikäisiä tai samoista mielenkiinnonkohteista pitäviä ystäviä sekä mukavia uusia kokemuksia.

Ruokailu

Leirikeskuksessa syödään maittavat ja terveelliset ateriat viisi kertaa päivässä, joten nälkä ei pääse yllättämään kesken vauhdikkaimmankaan ohjelman. Lue lisää ruokailusta leirillä klikkaamalla tästä.

Yöpyminen

Telttakylä on leirikeskuksen sydän. Leirillä nukutaan suurissa, harjakattoisissa teltoissa, joissa on puinen laveripohja ja kevyt eriste. Yhdessä teltassa nukkuu n.6-8 leiriläistä. Telttajaot tehdään leiriläisten toiveiden pohjalta niin, että suunnilleen samanikäiset leiriläiset asuttavat samaa telttaa. Lue lisää leirikeskuksestamme täältä!

Särkänniemi

Teemme kaikilta vähintään 5 päivän leireiltämme retken Särkänniemen huvipuistoon. Tilausbussikuljetus Särkänniemeen ja takaisin sekä eväät päiväksi sisältyy leirimaksuun. Rannekkeen hinta ei kuulu leirimaksuun. Leiriläinen voi ostaa Särkänniemen rannekkeen leirille ilmoittautuessa, ja leiriläisemme saavat rannekkeen ryhmähintana edullisemmin kuin Särkänniemen normaalihinnalla.  Halutessaan leiriläinen voi ottaa mukaan käyttörahaa esim. ostoksia tai herkkuja varten.

Särkänniemessä leiriläisillä on yhteinen kokoontumispaikka, jossa päivystää ohjaaja koko retken ajan. Ohjaaja on aina saavutettavissa joko kokoontumispaikalta tai puhelimitse. Jokaiselle leiriläiselle annetaan mukaan kokoontumispaikan nimi sekä päivystävän ohjaajan puhelinnumero.

Särkänniemeen saavuttaessa aloitamme retken kokoontumispaikalta, jotta jokainen varmasti tietää sen sijainnin. Samaan paikkaan kokoonnumme myös retken päätteeksi. Leiriläinen voi jättää vaihtovaatekassin kokoontumispaikalle, ja siellä on tarjolla koko retken ajan mm. juotavaa, eväitä ja ensiapuvälineet. 

Leirihakemuksessa voi päättää, kulkeeko leiriläinen Särkänniemessä ohjatussa ryhmässä vai itsenäisesti kavereiden kanssa. Ohjattu ryhmä vierailee ohjaajan johdolla laitteissa ryhmän jäsenten toiveiden mukaan ja pysyy koko ajan yhdessä. Valtaosa leiriäisistä pärjää Särkänniemessä mainiosti omatoimisesti yhdessä leirikavereiden kanssa – kenenkään ei tarvitse pelätä olevansa yksin!

Junnuleiri

6-8-vuotiaiden Junnuleiri on neljän päivän leiri, joka on suunnattu ensikertalaisille ja nuoremmille leiriläisille. Leirillä ensisijaista on turvallinen ja kannustava ympäristö sekä hauskat leireilykokemukset. Leirillä ei ole omaa yhteiskuljetusta (menomatkan leirille voi taittaa Helsingistä tulevassa kesäleirin 5.2 yhteiskuljetuksessa). Junnuleiriltä ei ole matkaa Särkänniemeen. 

Nuortenleirit

Kurun nuortenleirit on kesän paras tapa viettää kesäviikko – luvassa hauskaa seuraa, rentoa ohjelmaa ja Särkänniemen reissu! Lastenleireihin verrattuna nuortenleireillä on enemmän valinnanvaraa leiriohjelmasta ja paljon vapaa-aikaa jutteluun, pelailuun ja yhdessä oleskeluun. Kurun nuortenleirien legendaarisia ohjelmia ovat mm. tunnelmalliset iltanuotiot, leiriläisten yhteistyökykyjä testaava ja hauska Pakohuone-leirikaste sekä koko leiriviikon päättävät festarit!

Luontoleiri 

Luontoleirillä 7-12-vuotiaat leiriläiset pääsevät seikkailemaan leirikeskuksen lähimetsiin luontoretkien muodossa. Lisäksi leirillä tarjotaan mahdollisuutta harjoitella nuotion sytyttämistä sekä kokeilla kalastusta. Ohjelmaan kuuluu myös pienimuotoista kasvien tunnistusta. Luontoleirille osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta, vaan iloinen ja avoin mieli ovat oivallisia syitä osallistua! Leirillä on myös tavalliseen tapaan Särkänniemi retki! 

Sporttileiri

7-12-vuotiaille lapsille suunnatulla Sporttileirillä pääsee kokeilemaan monipuolisesti hauskoja ja leikillisiä pelejä ja urheilulajeja monitaitoisten ohjaajiemme johdolla. Leirikeskuksen kentät, sählysali, luontoympäristö metsineen ja uimarantoineen tarjoaa huimat mahdollisuudet yhteisiin ohjelmiin, kisoihin ja peleihin! Sporttileirille osallistuvalta ei vaadita erityisiä taitoja tai tiettyä omaa lajia  – mielenkiinto yhdessä tekemiseen, hauskanpitoon, kisailuun, pelailuun ja kokeiluun riittää! Leirillä on Särkänniemen retki.

Taideleiri

Taideleiri on tarkoitettu 7-12-vuotiaille leiriläisille, joilla on haluavat luoda ja taiteilla musiikin, kuvataiteen, käsityön, teatterin ja tanssin keinoin! Leiriviikon ohjelmassa pystyy tutustumaan haluamaansa taidelajiin kivojen leirikavereiden seurassa ja taidokkaiden ohjaajien johdolla. Taideleirin osallistujalta ei vaadita aiempaa harrastuneisuutta tai taitoja – tärkeintä on kiinostus taiteiluun ja hauskaan uuden kokeiluun! Leirillä on Särkänniemen retki.

Seuraa leirielämää some-kanavissamme (Facebook & Instagram) sekä kuvagalleriaan kurkkaamalla!