Usein kysytyt kysymykset

Lisää tietoa tuetuista leirihinnoista ja niiden perusteista löydät tämän linkin takaa.

Kysymykset:

 1.  Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla leirillenne. Onnistuuko se?
 2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?
 3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?
 4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?
 5. Koska ilmoittautuminen leireille päättyy?
 6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?
 7. Lapsellani on sairauksia / säännöllinen lääkitys / allergioita /erityisruokavalio. Voiko hän tulla leirille?
 8. Entä jos lapseni sairastuu tai loukkaantuu leirillä?
 9. Onko jotain syitä, minkä vuoksi lapseni joutuisi lähtemään kesken leirin pois leiriltä?
 10. Onko leirikeskus esteetön?
 11. Voiko lapsellani olla mukana henkilökohtainen avustaja?
 12. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?
 13. Lapsellani ei ole perustetta STEA-tuettuun hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

1. Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla leirillenne. Onnistuuko se?

Kurun kesäleiri järjestää joka kesä Junnileirin ensikertalaisille ja nuoremmille lapsille.

Muille lastenleireille (7-12v) tuleminen on myös mahdollista. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja siksi pyydämmekin vanhempia miettimään pärjääkö lapsi pidemmällä leirillä ilman tuttua aikuista. Jos leirille tulee mukaan sisarus tai kaveri, on koti-ikävän kanssa monesti helpompi pärjätä.

2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?

Ikärajat ovat viitteellisiä, eivät ehdottomia. Jos lapsi itse on sitä mieltä, että viihtyy paremmin lastenleirillä, on se meidän puolestamme mahdollista. Lasten- ja nuortenleirillä on pääpiirteittäin samantyyppistä leiriohjelmaa (uintia, Särkänniemi-retki, pelailua, iltanuotiot, viimeisen illan disco), mutta nuortenleirillä touhuilu on kuitenkin vapaampaa ja rennompaa ja nuoret pääsevät mukaan suunnittelemaan leirin ohjelmaa.

3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Hienoa! Vastaamme tammikuussa tulleisiin hakemuksiin 1.2.2020 lähtien.
Vastaamme 1.2.2020 jälkeen tulleisiin hakemuksiin kahden viikon sisällä leirihakemuksen täyttämisestä.

Vastauksessa on linkki leirivahvistuslomakeeseen. Täyttämällä sen voitte ottaa vastaan tarjotun leiripaikan ja varata myös yhteiskuljetuksen leirille.
Kun olemme vastaanottaneet leirivahvistuksen, lähetämme teille leirikirjeen, terveystietolomakeen ja laskun.

 4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?

Totta kai! Tämän toiveen voitte ilmoittaa meille leirihakulomakkeessa tai sähköpostitse osoitteeseen kurunleirit(at)gmail.com. Järjestämme yöpymispaikat toiveiden mukaan.

5. Koska leirihaku päättyy?

Leirihaku jatkuu koko kevään kesään saakka, takarajaa ei ole. Leiripaikkoja kannattaa kysellä vielä kesälläkin, sillä vapaita paikkoja saattaa olla jäljellä!

6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?

Leiriläisten kännykät nimikoidaan ja kerätään leiriläisiltä heti leirin alussa. Kännyköitä ja muita arvotavaroita (lompakko, laturi, kamera yms). säilytetään toimistossa, jotta ne eivät menisi rikki teltassa tai häviäisi. Leiriviikon aikana on tarjolla monipuolisesti ohjelmaa, jolloin kännyköiden kanssa touhuamiseen ei ole tarvetta. Olemme aina yhteydessä suoraan kotiin, jos tarve vaatii. Yleensä se, ettei mitään kuulu, on hyvä merkki!

Leirien virallinen soittoaika on päivällisen jälkeen, n. klo 17.00-19.30. Soittoaika on jokaisena iltana paitsi leirin ensimmäisenä iltana.

Erityistilanteessa ja tarvittaessa lapseen saa yhteyden soittamalla leiripuhelimeen 040 0234 091. Ohjaajat kutsuvat lapsen puhelimen päähän tai välittävät terveiset. Leirille on mahdollista lähettää terveisiä myös sähköpostin, Facebookin tai Instagramin kautta. Terveiset välitetään leiriläiselle mahdollisimman pian – viestejä luetaan päivittäin.

7. Lapsellani on sairauksia / säännöllinen lääkitys / allergioita /erityisruokavalio. Voiko hän tulla leirille?

Tavallisimmat sairaudet ja allergiat eivät aiheuta estettä leirille osallistumiseen.

Ensitiedot leiriläisen terveydentilasta / allergioista ja erikoisruokavalioista syötetään leirihakemukseen.

Leirikirjeen mukana lähetetään huoltajalle täytettäväksi leiriläisen terveystietolomake. Mikäli leiriläinen tarvitsee leirin aikana lääkitystä, apuvälineitä, hoitoa tai muuta eritystä tukea, täyttäkää terveystietolomake ja palauttakaa se leirille tullessa toimistoon yhdessä lääkkeiden kanssa. Leiriläisten lääkkeet otetaan leirille aloituspäivänä ilmoittautuessa talteen ja niitä pidetään lukitussa säilössä koko leirin ajan. Leiriläiset saavat lääkkeensä takaisin lähtöpäivänä muiden arvotavaroiden palautuksen yhteydessä

Huoltaja vastaa siitä, että lapsen lääkehoidon kannalta kaikki tarvittava tieto kirjataan leirihakemukseen tai leirille mukana tuotavaan terveystietolomakkeeseen.

Leireillämme yksi ohjaajista on aina nimetty terveydenhoitajaohjaajaksi eli terkkuohjaajaksi. Terkkuohjaaja vastaa leiriläisten henkilökohtaisten lääkkeiden antamisesta leirihakemuksessa ja terveystietolomakkeessa huoltajan antamien tietojen pohjalta.
Terkkuohjaaja huolehtii, että kaikki lääkkeet tulevat otetuksi ajallaan ja ne pysyvät mukana ja tallessa esimerkiksi Särkänniemen retken aikana. Astmapiippujen, epipenien ja muiden nopeaa reagointia vaativien lääkkeiden/välineiden kanssa sovitaan leiriläisen ja huoltajan kanssa tapauskohtaisesti, kuinka toimitaan – ne ovat toki aina välittömästi saatavilla.

Terveydenhoitajaohjaaja vastaa pääasiallisesti myös leirin ensiavusta. Koko henkilökunnallamme on valmiudet toimia hätätilanteissa.

Ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta osaa ottaa huomioon erityisruokavaliot sekä ruoka-aineallergiat. Teemme parhaamme erikoisruokavalioiden ja allergeenien huomioimisessa keittiössämme, mutta kaikki leiriruoka valmistetaan samassa keittiötilassa, jolloin emme valitettavasti voi taata 100% allergeenivapautta. Jos leiriläisellä on erittäin tarkka ruokavalio (esimerkiksi vain tietyt tuotteet käyvät), joudumme valitettavasti pyytämään ruokakustannuksiin nimellisen lisäkorvauksen.

Mitä enemmän tiedämme leiriläisistämme jo hyvissä ajoin, sitä paremmin voimme valmistautua ja tehdä heidän leirikokemuksestaan mahdollisimman hyvän. Toivomme siksi, että leirihakemus ja terveystietolomake täytetään huolella. Keskustelemme asioista mielellämme myös sähköpostitse ennen leiriä.

8. Entä jos lapseni sairastuu tai loukkaantuu leirillä?

Kaikki leiriläiset ja työntekijämme ovat vakuutettuja. Sairastumisen tai loukkaantumisen yhteydessä otamme yhteyttä huoltajaan.

Helpot ja lyhyet sairaustapaukset pystytään hoitamaan leirillä (esim. haava, nilkan nyrjähdys, kevyt flunssaisuus yms.). Leiriläinen voidaan tarvittaessa siirtää nukkumaan sisätiloihin. Lääkärin mielipidettä vaativissa tapauksissa voimme erikseen sopia huoltajan kanssa lapsen kuljetuksesta esimerkiksi terveyskeskukseen tai päivystykseen.

Leiriläisen loukkaantuessa tai sairastuessa vakavammin tai helposti tarttuvaan tautiin (kuume, oksennustauti yms.) huoltajan täytyy järjestää leiriläiselle kuljetus leiriltä pois. Kuten koulussa, päiväkodissa ja harrastuksissa, ei leirilläkään voi olla kipeänä. Tähän on kolme syytä: 1. Leiriläisen on mukavampaa sairastaa kotona tutussa ympäristössä 2. Vaikka leiriläisen leirin keskeytyminen on ikävää, on tärkeää että tauti ei tartu muihinkin leiriläisiin, jolloin heidänkin leirinsä keskeytyisi. 3. Leirillä on tietty määrä ohjaajia, ja resurssimme eivät valitettavasti riitä irroittamaan yhtä ohjaajaa jatkuvasti yhden lapsen avuksi.

9. Onko jotain syitä, minkä vuoksi lapseni joutuisi lähtemään kesken leirin pois leiriltä?

Huoltajan tulee tarvittaessa järjestää leiriläiselle kuljetus leiriltä kesken kaiken mikäli leiriläinen sairastuu (katso kysymys 8) tai toistuvasti rikkoo leirin sääntöjä. Leiriltä poistamisesta tehdään aina päätös yhdessä huoltajan kanssa.

9. Onko leirikeskus esteetön?

Leirikeskus ei ole valitettavasti esteetön. Leirikeskus on vanha maatila, joka jakautuu useampaan eri rakennukseen. Rakennusten välinen maasto on haastavahkoa juurakkoineen ja mäkineen. Tämän lisäksi leiriläiset majoittuvat teltoissa, jotka on nostettu telttapohjien päälle.

10. Voiko lapsellani olla leirillä mukana oma henkilökohtainen avustaja?

Leirimme ei valitettavasti ole suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille eikä mahdollisuutta omille henkilökohtaisille avustajille ole.

11. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?

Oikeilla varusteilla ja asenteella pärjää aina. Leiriläisillä on hyvä olla mukana sadevaatteet ja kumisaappaat sekä lämmintä päällepantavaa, jotta leireily onnistuisi mukavammin sadesäälläkin. Koiranilmalla järjestämme ohjelmaa sisätiloissa – pelisalissa, askartelurakennuksessa, takkatuvalla ja päärakennuksessa. Leirihistoriassamme ei ole vielä ollut tilannetta, jolloin nukkuminen ei olisi onnistunut sään puolesta telttakylässä, mutta sisätilamajoittuminen on toki mahdollista, jos tilanne näin vaatii. Pystymme helposti kuivattamaan myös lasten vaatteita sisätiloissa.

11. Lapsellani ei ole perustetta STEA-tuettuun hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

Leirit on ensisijaisesti tarkoitettu hakijoille, jotka saavat Veikkauksen rahoittamaa STEA-tukea sosiaalisen, terveydellisen tai taloudellisen perusteen takia. Hakijoille, joilla ei ole perustetta tuettuun hintaan leirimaksu on yleishinnan mukainen, eli tuetun leirin hinta kaksinkertaisena. Leiripaikat täytetään ensisijaisesti tuetun loman tarpeessa olevilla lapsilla ja nuorilla, mutta pääsääntöisesti tilaa on riittänyt myös ilman tukea tuleville leiriläisille.