Usein kysytyt kysymykset

Lisää tietoa tuetuista leirihinnoista ja niiden perusteista löydät tämän linkin takaa.

Kysymykset:

  1.  Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla lastenleirillenne. Onnistuuko se?
  2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?
  3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?
  4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?
  5. Koska ilmoittautuminen leireille päättyy?
  6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?
  7. Lapsellani on sairauksia / säännöllinen lääkitys / allergioita /erityisruokavalio. Voiko hän tulla leirille?
  8. Entä jos lapseni sairastuu tai loukkaantuu leirillä?
  9. Onko jotain syitä, minkä vuoksi lapseni joutuisi lähtemään kesken leirin pois leiriltä?
  10. Onko leirikeskus esteetön?
  11. Voiko lapsellani olla mukana henkilökohtainen avustaja?
  12. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?
  13. Lapsellani ei ole perustetta STEA-tuettuun hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

1. Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla lastenleirillenne. Onnistuuko se?

Kurun kesäleiri järjestää joka kesä Junnuleirin ensikertalaisille ja 6-8-vuotiaille lapsille.

Muille lastenleireille (7-12v) tuleminen on myös mahdollista. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja siksi pyydämmekin huoltajaa miettimään pärjääkö lapsi pidemmällä leirillä ilman tuttua aikuista. Jos leirille tulee mukaan sisarus tai kaveri, on koti-ikävän kanssa monesti helpompi pärjätä.

2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?

Ikärajat ovat viitteellisiä, eivät ehdottomia. Jos lapsi itse on sitä mieltä, että viihtyy paremmin lastenleirillä, on se meidän puolestamme mahdollista. Lasten- ja nuortenleirillä on pääpiirteittäin samantyyppistä leiriohjelmaa (uintia, Särkänniemi-retki, pelailua, iltanuotiot, viimeisen illan disco), mutta nuortenleirillä touhuilu on kuitenkin vapaampaa ja rennompaa ja nuoret pääsevät mukaan suunnittelemaan leirin ohjelmaa.

3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Hienoa! Vastaamme leirihakemukseen 3 viikon kuluessa sähköpostitse. Viesti tulee osoitteesta kurunleirit(at)gmail.com. Vastausviestissä tarjoamme leiriläiselle paikkaa leiriltä. Viestissä on linkki leirinvahvistuslomakkeeseen, jonka täyttämällä voitte ottaa vastaan tarjotun leiripaikan. Lomakkeella voi varata myös yhteiskuljetuksen leirille.
Kun olemme vastaanottaneet leirivahvistuksen, lähetämme teille kolmen viikon kuluessa leirikirjeen, terveystietolomakeen ja laskun.

 4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?

Totta kai! Tämän toiveen voitte ilmoittaa meille leirihakulomakkeessa tai sähköpostitse osoitteeseen kurunleirit(at)gmail.com. Jaamme yöpymispaikat teltoissa leireillä seuraavasti: 1. Leiriläisten toiveet, esimerkiksi samaan telttaan kaverin tai sisarusten kanssa 2. Samaan telttaan saman ikäisiä (esim. 7-9v.) tai monenikäisiä (esim. isommille ja pienemmille sisaruksille kavereita) 3. Samaan telttaan saman sukupuolen mukaisesti jako tai sekatelttajako, jossa on mahdollisimman tasaisesti eri sukupuolisia.

5. Koska leirihaku päättyy?

Leirihaku jatkuu koko kevään kesään saakka, takarajaa ei ole. Jos leiri on täynnä, voimme laittaa teidät jonoon. Leiripaikkoja kannattaa kysellä vielä kesälläkin, sillä vapaita paikkoja saattaa olla jäljellä!

6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?

Leiriläisten kännykät nimikoidaan ja kerätään leiriläisiltä heti leirin alussa. Kännyköitä ja muita arvotavaroita (lompakko, laturi, kamera yms). säilytetään toimistossa, jotta ne eivät menisi rikki teltassa tai häviäisi. Usein leiriläiset myös tutustuvat toisiinsa paremmin ja leirille syntyy vahvempi yhteishenki, jos kännykät eivät vie leiriläisten aikaa. Leiriviikon aikana on tarjolla monipuolisesti ohjelmaa, jolloin kännyköiden kanssa touhuamiseen ei ole tarvetta. Olemme aina yhteydessä suoraan kotiin, jos tarve vaatii. Yleensä se, ettei mitään kuulu, on hyvä merkki!

Leirien virallinen soittoaika on päivällisen jälkeen, n. klo 17.00-19.30. Soittoaika on jokaisena iltana paitsi leirin ensimmäisenä iltana.

Erityistilanteessa ja tarvittaessa lapseen saa yhteyden soittamalla leiripuhelimeen. Ohjaajat kutsuvat lapsen puhelimen päähän tai välittävät terveiset. Leirille on mahdollista lähettää terveisiä myös sähköpostin (kurunleirit(at)gmail.com, Facebookin tai Instagramin kautta. Terveiset välitetään leiriläiselle mahdollisimman pian – viestejä luetaan päivittäin.

7. Lapsellani on sairauksia / säännöllinen lääkitys / allergioita /erityisruokavalio. Voiko hän tulla leirille?

Tavallisimmat sairaudet ja allergiat eivät aiheuta estettä leirille osallistumiseen.

Ensitiedot leiriläisen terveydentilasta / allergioista ja erikoisruokavalioista syötetään leirihakemukseen.

Leirikirjeen mukana lähetetään huoltajalle täytettäväksi leiriläisen terveystietolomake. Mikäli leiriläinen tarvitsee leirin aikana lääkitystä, apuvälineitä, hoitoa tai muuta eritystä tukea, täyttäkää terveystietolomake ja palauttakaa se leirille tullessa toimistoon yhdessä lääkkeiden kanssa. Leiriläisten lääkkeet otetaan leirille aloituspäivänä ilmoittautuessa talteen ja niitä pidetään lukitussa säilössä koko leirin ajan. Leiriläiset saavat lääkkeensä takaisin lähtöpäivänä muiden arvotavaroiden palautuksen yhteydessä

Huoltaja vastaa siitä, että lapsen lääkehoidon kannalta kaikki tarvittava tieto kirjataan leirihakemukseen tai leirille mukana tuotavaan terveystietolomakkeeseen.

Leireillämme yksi ohjaajista on aina nimetty terveydenhoitajaohjaajaksi eli terkkuohjaajaksi. Terkkuohjaaja vastaa leiriläisten henkilökohtaisten lääkkeiden antamisesta leirihakemuksessa ja terveystietolomakkeessa huoltajan antamien tietojen pohjalta. Terkkuohjaaja huolehtii, että kaikki lääkkeet tulevat otetuksi ajallaan ja ne pysyvät mukana ja tallessa esimerkiksi Särkänniemen retken aikana. Astmapiippujen, epipenien ja muiden nopeaa reagointia vaativien lääkkeiden/välineiden kanssa sovitaan leiriläisen ja huoltajan kanssa tapauskohtaisesti, kuinka toimitaan – ne ovat toki aina välittömästi saatavilla.

Terveydenhoitajaohjaaja vastaa pääasiallisesti myös leirin ensiavusta. Koko henkilökunnallamme on valmiudet toimia hätätilanteissa.

Ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta osaa ottaa huomioon erityisruokavaliot sekä ruoka-aineallergiat. Teemme parhaamme erikoisruokavalioiden ja allergeenien huomioimisessa keittiössämme, mutta kaikki leiriruoka valmistetaan samassa keittiötilassa, jolloin emme valitettavasti voi taata 100% allergeenivapautta. Jos leiriläisellä on erittäin tarkka ruokavalio (esimerkiksi vain tietyt tuotteet käyvät), joudumme valitettavasti pyytämään ruokakustannuksiin nimellisen lisäkorvauksen.

Mitä enemmän tiedämme leiriläisistämme jo hyvissä ajoin, sitä paremmin voimme valmistautua ja tehdä heidän leirikokemuksestaan mahdollisimman hyvän. Toivomme siksi, että leirihakemus ja terveystietolomake täytetään huolella. Keskustelemme asioista mielellämme myös sähköpostitse ennen leiriä.

8. Entä jos lapseni sairastuu tai loukkaantuu leirillä?

Kaikki leiriläiset ja työntekijämme ovat vakuutettuja. Sairastumisen tai loukkaantumisen yhteydessä otamme yhteyttä huoltajaan.

Helpot ja lyhyet sairaustapaukset pystytään hoitamaan leirillä (esim. haava, kevyt nilkan nyrjähdys yms.). Leiriläinen voidaan tarvittaessa siirtää nukkumaan sisätiloihin. Vaativammissa tapauksissa voimme erikseen sopia huoltajan kanssa lapsen kuljetuksesta esimerkiksi terveyskeskukseen tai päivystykseen. Suurimmassa osassa tapauksista päivystyskäynnin hinta menee vakuutukseen, mutta joissain tapauksissa kuljetuksen maksu tulee huoltajalle.

Leiriläisen loukkaantuessa tai sairastuessa vakavammin tai helposti tarttuvaan tautiin (kuume, oksennustauti yms.) leiriläinen joudutaan kotiuttamaan leiriltä. Kuten koulussa, päiväkodissa ja harrastuksissa, ei leirilläkään voi olla kipeänä. Tähän on kolme syytä: 1. Leiriläisen on mukavampaa sairastaa kotona tutussa ympäristössä 2. Vaikka leiriläisen leirin keskeytyminen on ikävää, on tärkeää että tauti ei tartu muihinkin leiriläisiin tai ohjaajiin, jolloin heidän tai pahimmillaan kaikkien leiri keskeytyisi. 3. Leirillä on tietty määrä ohjaajia, ja resurssimme eivät valitettavasti riitä irroittamaan yhtä ohjaajaa jatkuvasti yhden lapsen avuksi.

Vakavammissa sairastumis- ja loukkaantumistapauksissa huoltajan tulee vuorokauden kuluessa järjestää leiriläiselle kuljetus leiriltä kotiin. Korvausta keskeytyneestä leiristä hakea ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstä.

9. Onko jotain syitä, minkä vuoksi lapseni joutuisi lähtemään kesken leirin pois leiriltä?

Tälläisia syitä voi olla leiriläisen vakava loukkaantuminen tai sairastuminen tai leirin sääntöjen rikkominen. Usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 8 voit lukea lisää siitä, kuinka toimimme sairastumisen ja loukkaantumisen tapauksissa.

9. Onko leirikeskus esteetön?

Leirikeskus ei ole valitettavasti esteetön. Leirikeskus on vanha maatila, joka jakautuu useampaan eri rakennukseen. Rakennusten välinen maasto on haastavahkoa juurakkoineen ja mäkineen. Tämän lisäksi leiriläiset majoittuvat teltoissa, jotka on nostettu telttapohjien päälle.

10. Voiko lapsellani olla leirillä mukana oma henkilökohtainen avustaja?

Leirimme ei valitettavasti ole suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille eikä mahdollisuutta omille henkilökohtaisille avustajille ole.

11. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?

Suomen kesä voi joskus yllättää, mutta tämä ei onneksemme estä leiriviikosta nauttimista! On erittäin tärkeää, että leiriläiselle on pakattu mukaan moneen säähän sopivia varusteita: leiriläisillä on hyvä olla mukana sadevaatteet ja kumisaappaat sekä muutama vaihtovaatekerta lämmintä päällepantavaa. Pystymme tarvittaessa kuivattamaan ja tarvittaessa pesemään lasten vaatteita sisätiloissa ja leirikeskuksen saunoissa. Leirikeskuksessa on jonkin verran varavaatteita, joita voimme lainata leiriläiselle vaatteiden pesun ja kuivauksen ajaksi. Koiranilmalla järjestämme ohjelmaa pääosin leirikeskuksen sisätiloissa, eli huvikummussa, päärakennuksessa, pelisalissa, mäkituvalla ja takkatuvalla. Leirihistoriassamme ei ole vielä ollut tilannetta, jolloin nukkuminen ei olisi onnistunut sään puolesta telttakylässä, mutta sisätilamajoittuminen on toki mahdollista, jos esimerkiksi raju ukonilma tai muu tilanne näin vaatii.

11. Lapsellani ei ole perustetta STEA-tuettuun hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

Leirit on ensisijaisesti tarkoitettu hakijoille, jotka saavat Veikkauksen rahoittamaa STEA-tukea sosiaalisen, terveydellisen tai taloudellisen perusteen takia. Hakijoille, joilla ei ole perustetta tuettuun hintaan leirimaksu on yleishinnan mukainen, eli tuetun leirin hinta kaksinkertaisena. Leiripaikat täytetään ensisijaisesti tuetun loman tarpeessa olevilla lapsilla ja nuorilla, mutta pääsääntöisesti tilaa on riittänyt myös ilman tukea tuleville leiriläisille.