Usein kysytyt kysymykset

Lisää tietoa tuetuista leirihinnoista ja niiden perusteista löydät tämän linkin takaa.

Kysymykset:

  1.  Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla leirillenne. Onnistuuko se?
  2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?
  3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?
  4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?
  5. Koska ilmoittautuminen leireille päättyy?
  6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?
  7. Lapsellani on allergioita ja hän joutuu syömään niihin lääkkeitä. Voiko hän tulla leirille?
  8. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?
  9. Lapsellani ei ole perustetta Raha-automaattiyhdistyksen tukemaan hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

1. Lapseni täyttää 7 vuotta vasta loppuvuodesta, mutta haluaisi tulla leirillenne. Onnistuuko se?

Kesällä 2018 järjestetään yksi leiri erityisesti ensikertalaisille ja nuoremmille lapsille. Leirin numero 9 ikäsuositus on 6-10 vuotta.

Muille lastenleireille (7-12v) tuleminen on myös mahdollista. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja siksi pyydämmekin vanhempia miettimään pärjääkö lapsi pidemmällä leirillä ilman tuttua aikuista. Jos leirille tulee mukaan sisarus tai kaveri, on koti-ikävän kanssa monesti helpompi pärjätä.

2. Lapseni on jo 13-vuotias, mutta haluaisi tulla vielä lastenleirille. Onnistuuko?

Ikärajat ovat viitteellisiä, eivät ehdottomia. Jos lapsi itse on sitä mieltä, että viihtyy paremmin lastenleirillä, on se meidän puolestamme mahdollista. Lasten- ja nuortenleirillä on pääpiirteittäin samantyyppistä leiriohjelmaa (uintia, Särkänniemi-retki, pelailua, iltanuotiot, viimeisen illan disco), mutta nuortenleirillä touhuilu on kuitenkin vapaampaa ja rennompaa ja nuoret pääsevät mukaan suunnittelemaan leirin ohjelmaa.

3. Ilmoitin lapseni netin kautta leirille. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Hienoa! Teihin ollaan sähköpostitse yhteydessä kahden viikon sisällä. Teitä pyydetään täyttämään leirivahvistuslomake (ja mahdollinen yhteiskuljetusvaraus) jonka jälkeen leiripaikka on varma. Tämän jälkeen teille lähetetään leirikirje ja lasku.

 4. Lapseni haluaisi yöpyä samassa teltassa kaverinsa kanssa. Onko se mahdollista?

Totta kai! Järjestämme yöpymispaikat toiveiden mukaan, kunhan ilmoitatte niistä meille.

5. Koska leirihaku päättyy?

Leirihaku jatkuu koko kevään kesään saakka, takarajaa ei ole. Leiripaikkoja kannattaa kysellä vielä kesälläkin, sillä vapaita paikkoja saattaa olla jäljellä!

6. Miksi lapsilta kerätään kännykät leirin alussa pois? Miten saan yhteyden lapseeni?

Leiriläisten kännykät kerätään ja nimikoidaan heti leirin alussa toimistoon varmaan talteen yhdessä muiden arvotavaroiden kanssa (lompakot, laturit, kamerat yms). Tämä siksi, että ne eivät menisi rikki teltassa tai häviäisi. Leiriviikon aikana on tarjolla monipuolisesti ohjelmaa, jolloin kännyköiden kanssa touhuamiseen ei ole tarvetta. Olemme aina yhteydessä suoraan kotiin, jos tarve vaatii. Yleensä se, ettei mitään kuulu, on hyvä merkki!

Lapseen saa toki yhteyden aina tarvittaessa, kun soitatte leirikeskuksen toimistoon: ohjaajat kutsuvat lapsen puhelimen päähän tai välittävät tarvittaessa terveiset. Virallinen soittoaika on klo 17.00-19.30, jolloin voi soittaa leirikeskuksen numeroon 0400 234 091. Samaan aikaan leiriläiset saavat käyttää omia kännyköitään. Soittoaika on jokaisena iltana paitsi leirin ensimmäisenä iltana. Leirille on mahdollista lähettää terveisiä myös sähköpostin tai Facebookin kautta. Terveiset välitetään leiriläiselle mahdollisimman pian – viestejä luetaan päivittäin.

7. Lapsellani on allergioita ja hän joutuu syömään niihin lääkkeitä. Voiko hän tulla leirille?

Voi! Tavallisimmat sairaudet ja allergiat eivät aiheuta estettä leirille osallistumiseen. Leireillämme yksi ohjaajista on aina nimetty ”terkkuohjaajaksi” ja hän vastaa leiriläisten henkilökohtaisista lääkkeistä sekä pääasiallisesti myös leirin ensiavusta – toki koko henkilökunnallamme on valmiudet toimia hätätilanteissa. Leiriläisten lääkkeet otetaan leirille aloituspäivänä ilmoittautuessa talteen ja niitä pidetään lukitussa säilössä koko leirin ajan. Terkkuohjaaja huolehtii, että kaikki lääkkeet tulevat otetuksi ajallaan ja pysyvät tallessa (myös esim. Särkänniemen retken aikana). Astmapiippujen, epipenien ja muiden nopeaa reagointia vaativien lääkkeiden/välineiden kanssa sovitaan tapauskohtaisesti, kuinka toimitaan – ne ovat toki aina välittömästi saatavilla.

Ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta osaa ottaa huomioon erilaiset erityisruokavaliot sekä ruoka-aineallergiat.

Leirimme ei kuitenkaan ole suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille eikä mahdollisuutta omille henkilökohtaisille avustajille ole. Leirikeskus on maalaisympäristössä ja jakautuu useampaan eri rakennukseen, leiriläiset majoittuvat teltoissa. Maasto on haastavahkoa juurakkoineen ja mäkineen, joten esteettömyyttä emme valitettavasti pysty tarjoamaan.

Muistathan täyttää leirihakemuksen terveysosion huolella, sillä mitä tarkemmin me tiedämme lapsen terveyteen liittyvät seikat, sitä paremmin osaamme ottaa ne huomioon! Keskustelemme asiasta mielellämme myös sähköpostitse ennen leiriä.

8. Mitä jos tulee myrsky ja koko leiriviikon sataa vettä?

Oikeilla varusteilla ja asenteella pärjää aina. Leiriläisillä on hyvä olla mukana sadevaatteet ja kumisaappaat sekä lämmintä päällepantavaa, jotta leireily onnistuisi mukavammin sadesäälläkin. Koiranilmalla järjestämme ohjelmaa sisätiloissa – pelisalissa, askartelurakennuksessa, takkatuvalla ja päärakennuksessa. Leirihistoriassamme ei ole vielä ollut tilannetta, jolloin nukkuminen ei olisi onnistunut sään puolesta telttakylässä, mutta sisätilamajoittuminen on toki mahdollista, jos tilanne näin vaatii. Pystymme helposti kuivattamaan myös lasten vaatteita sisätiloissa.

9. Lapsellani ei ole perustetta Veikkauksen tukemaan hintaan, voiko lapseni silti osallistua leirille?

Leirit on ensisijaisesti tarkoitettu hakijoille, jotka saavat Veikkauksen tukea sosiaalisen, terveydellisen tai taloudellisen perusteen takia. Hakijoille, joilla ei ole perustetta tuettuun hintaan leirimaksu on tuetun leirin hinta kaksinkertaisena. Leiripaikat täytetään ensin tuetun loman tarpeessa olevilla lapsilla ja nuorilla, mutta pääsääntöisesti tilaa on riittänyt myös ilman tukea tuleville leiriläisille.