Ruokailu leirillä

Lue leiriyhdistyksemme uusin Oiva-raportti sivulta Oivan sivuilta hakusanalla ”Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry”

Vuoden 2018 Oiva-raportti:

Leirikeskuksessa syödään maittavat ja terveelliset ateriat viisi kertaa päivässä, joten nälkä ei pääse yllättämään kesken vauhdikkaimmankaan ohjelman. Aamun aloittaa herätyksen ja aamupesujen jälkeen aamupala. Puoliltapäivin nautitaan ravitseva lounas. Iltapäivällä kolmen aikaan nautitaan kevyempi välipala. Viiden ja seitsemän välillä on päivällinen. Illalla ennen iltapesuja napataan vielä iltapalaa.

Ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta osaa ottaa huomioon erityisruokavaliot sekä ruoka-aineallergiat. Teemme parhaamme erikoisruokavalioiden ja allergeenien huomioimisessa keittiössämme, mutta kaikki leiriruoka valmistetaan samassa keittiötilassa, jolloin emme valitettavasti voi taata 100% allergeenivapautta. Jos leiriläisellä on erittäin tarkka ruokavalio (esimerkiksi vain tietyt tuotteet käyvät), joudumme valitettavasti pyytämään ruokakustannuksiin nimellisen lisäkorvauksen.

Tiedot leiriläisen allergioista ja erikoisruokavalioista syötetään leirihakemukseen. Mitä enemmän tiedämme leiriläisistämme jo hyvissä ajoin, sitä paremmin voimme valmistautua ja tehdä heidän leirikokemuksestaan mahdollisimman hyvän. Toivomme siksi, että leirihakemus ja terveystietolomake täytetään huolella. Keskustelemme asioista mielellämme myös sähköpostitse ennen leiriä.

Jos allergiatiedot muuttuvat, voi toimistoomme olla yhteydessä sähköpostitse tai toimittaa ajantasaiset tiedot leiriläisen terveystietolomakeessa. Mikäli leiriläinen tarvitsee leirin aikana allergiaansa lääkitystä, apuvälineitä, hoitoa tai muuta eritystä tukea, täyttäkää terveystietolomake ja palauttakaa se leirille tullessa toimistoon yhdessä lääkkeiden kanssa. Huoltaja vastaa siitä, että lapsen allergioiden ja ruokavalion hoidon kannalta kaikki tarvittava tieto kirjataan leirihakemukseen tai leirille mukana tuotavaan terveystietolomakkeeseen.