Lue ajankohtainen tieto Koronaepidemian vaikutuksista leireihimme: Kurun kesäleiri järjestää kesällä 2020 leirit 2-10! Ilmoittautuminen on auki!

14.5.2020 Tiedote: Kurun kesäleiri järjestää leirit 2-10! Ilmoittautuminen on auki!

Me Kurun kesäleirillä haluamme tarjota poikkeuksellisen kevään ja pitkän kotona vietetyn ajan jälkeen turvallisen leiriviikon täynnä hauskaa ja mielekästä tekemistä, seuraa ja tärkeitä leirikokemuksia. Tämän vuoksi Kurun kesäleirin leiritoiminta lähtee käyntiin 6.6.2020 uusin toiminta- ja turvallisuusohjein, joilla pyrimme varmistamaan sekä leiriläisten, heidän lähipiirinsä että henkilökuntamme terveyden ja hyvinvoinnin.

Kokoontumisrajoituksien vuoksi peruuntuneen leirin numero 1 ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä perjantaina 15.5 ja viimeistään viikolla 21: tarjoamme ensisijaisesti mahdollisuutta vaihtaa toiseen leiriajankohtaan ja toissijaisesti palautamme leirimaksun kokonaisuudessaan.

Olemme koonneet toimintasuunnitelman kuunnellen viranomaisohjeistuksia ja turvallisia toimintakäytäntöjä. Tämänhetkisen tiedon mukaan lapset ja nuoret tartuttavat koronavirustautia vähemmän, vaikea koronavirustauti on äärimmäisen harvinainen lapsilla ja he sairastavat taudin usein lievänä. Seuraamme leirikesän aikana tilannetta niin, että saamme ajankohtaiset muutokset suoraan osaksi toimintaamme. Tämän vuoksi ohjeistukseen saattaa tulla muutoksia ja tarkennuksia leirikesän kuluessa. Jos leiri joudutaan perumaan tiukentuneiden kokoontumisrajoituksen tai muun epidemiatilanteen vuoksi, palautamme maksetun leirimaksun.


Tämän hetken kokoontumisrajoituksen vuoksi leirille osallistuu enintään 50 henkilöä, joka tarkoittaa noin 39 leiriläistä ja 11 henkilökunnan jäsentä. Leiriviikko ja yhteiskuljetukset ollaan samassa leiriporukassa ja vain meidän leirimme käytössä olevassa leiribussissa ja leirikeskuksessa. Tämän lisäksi huolehdimme turvavälien seuraamisesta ja rajaamme leirillä toimintaa pienempiin ryhmäkokoihin ohjelmassa, ruokailussa ja majoituksessa:
Ulkona tapahtuvassa ohjelmassa vietämme aikaa KOKO LEIRIPORUKALLA (maksimi 39 leiriläistä) sekä pienemmissä ryhmissä.
Sisällä tapahtuvassa ohjelmassa leiriläiset ovat KAHDESSA LEIRIPORUKASSA (maksimi 20 leiriläistä) tai pienemmissä ryhmissä. Leiriporukoita ei sekoiteta, eli leiriporukka pysyy samana koko leirin ajan.
Majoittuminen tapahtuu TELTTARYHMISSÄ (maksimi 6 leirilästä/teltta). Telttaryhmä majoittuu samassa isossa teltassa, jossa nukkumapaikoissa on hyvät turvavälit. Halutessaan leirille voi tuoda myös oman teltan, joka pystytetään telttakylään leirin ajaksi.
Teltta on leiriläisten oma paikka myös leiripäivien aikana. Leiriläiset eivät saa epidemiatilanteen vuoksi viettää aikaa toistensa teltoissa. Teltat on helppo pitää hygieenisinä, sillä ne on helppo puhdistaa ja tuulettaa. Teltat siivotaan päivittän ja lattiat pestään leirin lopussa.

Suurin osa leiriviikosta vietetään leirikeskuksen laajoissa ulkotiloissa yläpihalla, yläkentällä, telttakylässä, alakentällä ja rannassa ja nuotiopaikalla. Tämän vuoksi kehotamme kaikkia leiriläisiä ottamaan tarpeeksi vaatetta ulkoilua varten. Sään ollessa huono voimme jakaa leiriläiset leiriporukoihin tai telttaryhmiin ja siirtää ohjelman viiteen sisätilaamme: ruokala, pelisali, huvikumpu, mäkitupa ja takkatupa niin, että turvavälit on mahdollista toteuttaa sisätiloissa oleskellessa. Saunonnan ja uinnin järjestämme maksimissaan 20hlö leiriporukoissa, taaten turvallisuuden toteutumisen myös pukuhuonetiloissa, saunassa, takkatuvalla, rannassa ja nuotiopaikalla. Leiriporukat käyttävät sisätiloja vuorotellen, ja sisätiloissa huolehditaan riittävästä tuuletuksesta.

Särkänniemi-matkalla noudatamme sekä leirillä olevia että Särkänniemen omia turvallisuusohjeita. Korona-epidemiatilanteen vuoksi Särkänniemi ottaa vain tietyn määrän asiakkaita huvipuiston laitealueelle. Tämän vuoksi Särkänniemen yrityspalvelut varaavat jokaiselle meidän leirimme mukana tulevalle leiriläiselle ennakkovarauspaikan, ja huoltajien ei tarvitse kantaa huolta asiasta.

Rajoituksien vuoksi jokaisella leiriläisellä tulee olla Särkänniemessä lipputuote, jotta hän pääsee huvipuiston laitealueelle. Jos olet ostanut leirille ilmoittautuessa kauttamme rannekkeen, saa leiriläinen sen leiriltä mukaan. Jos olet ilmoittanut hakemuksessa, että leiriläisellä on käytössään kausikortti, se tulisi olla ostettuna ja mukana leirillä. Mikäli kausikortin ostaminen on peruuntunut ja leiriläinen tarvitseekin rannekkeen, olkaa meihin yhteydessä. Jos olet ilmoittanut, että leiriläinen ei halua laitteisiin, olemme teihin päin yhteydessä korvaavan ohjelman sopimiseksi: leiriläinen voi joko tulla Särkänniemeen Koskiaukion terassille viettämään aikaa ohjaajan kanssa tai jäädä toisen ohjaajan kanssa leirikeskukselle.

Ohjaamme kaikkia leiriläisiä noudattamaan koko leiriviikon ajan turvavälejä ja vältämme leiriohjelmassa lähikontakteja. Tästä huolimatta leiriltä ei puutu välittämistä, yhdessä oloa ja läheisyyttä – leirin henkilökunta on aina leiriläisiä varten! Meillä on edessä monta ihanaa, ilontäyteistä yhteistä leiriä, riemukkaita seikkailuja ja lämpimiä yhdessä jaettuja hetkiä!


Kuinka teemme leiriarjesta turvallista?

THL tiedon mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana esimerkiksi sairastuneen henkilön yskiessä tai aivastaessa. Ohjaamme esimerkiksi allergiaa sairastavia leiriläisiä yskimään tai aivastamaan hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, joka heitetään heti roskakoriin.

Leirillä pestään ja/tai desinfioidaan kädet sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen ruokailun (5 ruokailua päivässä), wcssä käydessä, saunonnan ja uinnin yhteydessä, ilta- ja aamupesuilla sekä käsien ollessa likaiset. Käsien kuivaamiseen käytetään kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä.

Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, jos niille on juuri päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. THLn mukaan koronavirukset eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään, ja elintarvikkeiden tai tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole havaittu. Leirillä tehostamme leirikeskuksen siivoamista vähintään suositeltuun 2 kertaan vuorokaudessa (kosketuspinnat, yleinen siivous) ja puhdistamme leirillä käytettävät välineet eri käyttökertojen välillä.

Leirikeskuksessamme keittiöön saa kulkea leiripäivän aikana vain keittiöhenkilökunnan jäsenet, ja keittiöstä ruoka annostellaan ja tarjoillaan keittiön toimesta. Ruokailussa on porrastettu niin, että ruokailussa on maksimissaan yksi leiriporukka kerrallaan. Pidämme turvaväleistä kiinni ja vältämme esimerkiksi tiiviitä jonotustilanteita jonotukseen tarkoitetulla lattiateippauksilla.


Leirille osallistumisen arvioi osallistujan huoltaja. Jos leiriläinen kuuluu riskiryhmään ja hänellä on vaikea perussairaus, emme suosittele leirille osallistumista. Jos leiriläisen läheinen on riskiryhmässä tai leiriläisellä / läheisellä on hoitotasapainossa oleva vaikea perussairaus, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin, joka arvioi leirille tulemisen turvallisuuden.

Leirille ei saa osallistua, jos leiriläisellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Leiriläisen täytyy olla oireeton vähintään kahden vuorokauden ajan ennen leirille osallistumista. Koronavirus on äkillinen hengitystieinfektio, jonka oireita ovat mm. kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, pahoinvointi ja ripuli, väsymys ja lihaskivut. Myös maku- ja hajuaistihäiriöt voivat kertoa sairastumisesta. Leiriläisen sairastuessa on jäätävä kotiin ja ilmoitettava heti leiritoimistoon peruuntumisesta. Epidemian vuoksi perutuista leireistä ei peritä peruutusmaksuja, ja maksetut leirimaksut palautetaan.

Leirille tullessa leiriläisen terveydentila tarkastetaan terveydenhoitajaohjaajan toimesta kysellen ja mitaten leiriläisen lämpötila otsasta infrapunakuumemittarilla. Jos leiriläinen sairastuu leirin aikana, ilmoitamme sairastumisesta huoltajalle ja leiriläinen haetaan leiriltä kotiin. Leiriläinen odottaa leiriltä hakua erillisessä tilassa, ja leiriläisen kanssa toimii nimetty ohjaaja, joka pitää riittävän etäisyyden leiriläiseen. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. Jos koronavirustesti on positiivinen, tulos täytyy ilmoittaa yhdistykselle, jotta voimme tiedottaa asiasta eteenpäin. Epäselvissä sairastumistapauksissa otamme tarvittaessa yhteyttä terveysviranomaisiin.


Jos mikään tilanteessa jää askarruttamaan, kehotamme lähettämään kysymykset sähköpostilla kurunleirit@gmail.com tai jättämään soittopyynnön tekstiviestillä tai whatsapissa numeroon 040 033 5896.

Leireillä yhteyden leiritoimistoon saa klo 12-16 numerosta 040 033 5896 sekä henkilökuntaan ja leiriläisiin soittamalla leiripuhelimeen 040 0234 091 (24 tuntia vuorokaudessa).

Leirilaskujen eräpäivät

Kaikkien ennen 20.5.2020 maksettavien leirilaskujen viimeinen eräpäivä on siirretty keskiviikolle 20.5.2020.⁣

Peruutusehdot

Jos leiri joudutaan myöhemmin kesällä peruuttamaan epidemian pohjalta tehtyjen viranomaismääräyksien vuoksi, tarjotaan ensisijaisesti mahdollisuutta vaihtaa toiseen leiriajankohtaan ja toissijaisesti palautetaan leirimaksu kokonaisuudessaan.

Epidemian vuoksi perutuista leireistä ei peritä peruutusmaksuja. Koska haluamme turvata leirien toteutumisen, toivomme että leiripaikka perutaan ajoissa, jotta voimme antaa leiripaikan seuraavalle leiriläiselle.