Leiri-infoa

kesäleiri

Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry, tutummin Kurun Kesäleiri, järjestää vuosittain n. 10 leiriä, joista valtaosa on lastenleirejä 7-12 -vuotiaille ja muutama nuortenleirejä n.12-17 -vuotiaille. Leireille voi hakea koko kesän ajan (jos haluaa leirille lyhyellä varoitusajalla kannattaa soittaa ensin).

Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry saa tukea Veikkaukselta. Leirihinnat ovat siten Veikkauksen tukemia ja leiriläiset valitaan taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein. Sen takia onkin tärkeää, että hakulomakkeessa perustellaan tuetun loman tarve! Leirille on mahdollista päästä myös, vaikkei olisikaan oikeutettu Veikkauksen tukemaan leiripaikkaan: tällöin leirin hinta on kaksinkertainen.

Leiriohjelma

Leirien monipuolisen ohjelman suunnittelevat ja toteuttavat ammattitaitoiset ohjaajat, jotka ovat eri kasvatusalojen opiskelijoita tai alalta valmistuneita. Osa ohjelmasta toteutetaan ikäryhmittäin, jolloin jokaiselle löytyy varmasti uusia samanikäisiä ystäviä. Lapset saavat usein valita, mihin toimintaryhmään he haluavat osallistua, mutta osa ohjelmasta on myös kaikille yhteistä. Leireillä mm. pelataan, leikitään, saunotaan, uidaan, liikutaan luonnossa, ruokitaan eläimiä, askarrellaan, diskoillaan, ongitaan ja käydään retkellä Särkänniemessä (5-7 päivän leirit). Leirikeskuksessa syödään maittavat ja terveelliset ateriat viisi kertaa päivässä, joten nälkä ei pääse yllättämään kesken vauhdikkaimmankaan ohjelman. Erityisruokavaliot ja allergiat pystytään ruokailussa huomioimaan, kun leiriläisten kotiväki ilmoittaa niistä etukäteen ja antaa leirin keittiölle ohjeet ruokavalioiden noudattamiseksi.